cdn_helper
ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

BLOG

Απολέπιση η Σημαντικότερη Περιποίηση της Ομορφιάς σας!

Απολέπιση η Σημαντικότερη Περιποίηση της Ομορφιάς σας!

Καθαρίζετε καθημερνά το δέρμα σας, χρησιμοποιείτε τα σωστά ενυδατικά προϊόντα, όμως εκείνο δείχνει κουρασμένο, τραχύ και θαμπό; Παρόλο που ο καθημερινός καθαρισμός με ένα απλό καθαριστικό μπορεί και αφαιρεί του ρύπους, οι μαύροι πόροι παραμένουν και οι δερματικές ατέλειες αλλοιώνουν την εικόνα του προσώπου. Τι λείπει από την περιποίηση του προσώπου σας για να είναι αποτελεσματική;

Ίσως το σημαντικότερο: η απολέπιση.

Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα περιποίησης προσώπου. Η επιδερμίδα μας, καθημερινά επιβαρύνεται από περιβαλλοντικούς ρύπους και μακιγιάζ. Η απολέπιση αποτελεί κομμάτι της θεραπείας ομορφιάς και δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τακτική περιποίηση του προσώπου μας. Τα αποτελέσματα, είναι εμφανή στο δέρμα που δεν απολεπίζεται με συνέπεια.

Το δέρμα εμφανίζεται:

 • Θαμπό / Άτονο
 • Αφυδατωμένο / Ξηρό
 • Φολιδωτό
 • Κνησμώδες
 • Ιχθυωτικό
 • Γερασμένο με πρόωρη ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

 

Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση;

Η απολέπιση του προσώπου είναι απαραίτητη για την αναζωογόνηση της επιδερμίδα μας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και προάγει την κυκλοφορία του αίματος στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος, καθιστώντας το έτσι ικανό να απορροφά πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (American Academy of Dermatology – AAD) η διαδικασία προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

 

 • Η απολέπιση μπορεί να αφήσει το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό
 • Μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των τοπικών δερματικών θεραπειών, οι οποίες είναι σε θέση να διεισδύσουν βαθύτερα μόλις αφαιρεθεί το ανώτατο στρώμα του δέρματος
 • Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα πιο νεανικό δέρμα

 

Φυσική ή Τεχνητή απολέπιση;

Η φυσική απολέπιση (desquamation), είναι μια φυσιολογική, ενεργητική διαδικασία που επηρεάζεται από τη φυσιολογία του οργανισμού και από εσωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η έλλειψη βασικών λιπαρών οξέων στη διατροφή, όπως το λινολεϊκό οξύ, προκαλεί ξηρότητα του δέρματος και φολιδωτή εμφάνιση (η φυσική απολέπιση επηρεάζεται αρνητικά).

Η τεχνητή απολέπιση (exfoliation), από την άλλη πλευρά, περιγράφει μια «παρεμβατική» διεργασία, κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να επιταχύνει την αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος χρησιμοποιώντας μια κατάλληλη απολεπιστική μέθοδο. Η τεχνητή απολέπιση λειτουργεί από έξω προς τα μέσα, ενώ η φυσική απολέπιση λειτουργεί από μέσα προς τα έξω.

Η τεχνητή απολέπιση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διόρθωση των οπτικά προφανών σημείων της αργής φυσικής απολέπισης, για παράδειγμα, της θαμπάδας και της γενικότερης ατονίας του δέρματος αλλά και για την αποτροπή ανεπιθύμητων καταστάσεων όπως ουλές.

 

Τρόποι απολέπισης του δέρματος

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιταχυνθεί η φυσική απολέπιση.

 • Μηχανική απολέπιση, δηλ. με τριβή των νεκρών κυττάρων δέρματος . Τα προϊόντα για τη μηχανική απολέπιση είναι κυρίως τριβές που περιέχουν μικροσφαιρίδια από διάφορα υλικά όπως κόκκους από αλεσμένα κελύφη και σπόρους διαφόρων καρπών (αμύγδαλα, καρύδια κ.λ.π), κρυστάλλους ζάχαρης ή αλάτων, ελαφρόπετρα κ.α
 • Χημική απολέπιση, δηλ. με τη χρήση χημικών ουσιών που μπορούν να διασπάσουν το συνδετικό υλικό που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα χημικά απολεπιστικά περιλαμβάνουν: Οξέα (ΑΗΑ΄s, BHA’s κ.α.), Ρετινοϊκό οξύ (ρετινόλη), Ένζυμα (π.χ. βρομελίνη και παπαΐνη), Ασκορβικό οξύ, Ουρία

 

HYDROVIT® Facial Peeling Cream

Απαλή απολεπιστική κρέμα για καθαρισμό και ανανέωση. Προϊόν διπλής δράσης, με σαλικυλικό οξύ νέας τεχνολογίας και φυσικούς κόκκους πυριτίου για μηχανική και χημική απολέπιση . Αφαιρεί εύκολα και απαλά τους ρύπους και τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος, για μια καθαρή, λαμπερή, απαλή και λεία επιδερμίδα. Απολέπιση και φροντίδα του δέρματος σε ένα απλό βήμα χωρίς μικροτραυματισμούς και ερεθισμό.

Δραστικά συστατικά: Patented form of Salicylic Acid , Natural Silica grains, Δραστικός συνδυασμός εκχυλισμάτων Cinnamomum cassia bark extract, Zingiber officinale, (Ginger) root extract, Sanguisorba officinalis root extract, Σύμπλοκο Βιταμινών B (Pyridoxine, Niacinamide, Biotin), Hydrolyzed Yeast Protein, Fomes Officinalis Extract, Threonine, Allantoin, Tea Tree Oil, D-Pantenol, Aloe Vera

 

Πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται η απολέπιση ;

Η συχνότητα, εξαρτάται από τις ανάγκες τις εκάστοτε επιδερμίδας, το πόσο επιβαρυμένη είναι , τη βαρύτητα των φραγμένων πόρων καθώς και από τη σύσταση του προϊόντος απολέπισης που χρησιμοποιείτε. Σε γενικές γραμμές η εφαρμογή προϊόντος απολέπισης μια φορά την εβδομάδα αρκεί. Σε δύσκολες περιπτώσεις, όπου συνήθως η επιδερμίδα είναι λιπαρή, χρειάζεται δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, παρά μόνο να αισθανθείτε τις ανάγκες του δέρματός σας.

 

Μετά την απολέπιση, πρέπει να βάλω ενυδατική κρέμα;

Ναι, το δέρμα μετά την εφαρμογή του προϊόντος απολέπισης είναι «ανοιχτό» και εκτεθειμένο σε εξωτερικούς παράγοντες. Καθώς τα peeling σε ένα βαθμό ξηραίνουν την επιδερμίδα, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο, κλειδώνετε την υγρασία στο δέρμα σας, χαρίζοντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας. Ενδεικτικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη HYDROVIT® Select Day Emulsion

Απολαύστε τη μοναδική εμπειρία των δερμοκαλλυντικών υψηλής επιστημονικής & αισθητικής HYDROVIT® HEALTHCARE.

Βοηθήστε με το HYDROVIT® Facial Peeling Cream την επιδερμίδα σας να αναγεννηθεί και να απορροφήσει τα πολύτιμα συστατικά της ενυδατικής σας κρέμας.